Vragen over de Techniek

Wat is een Wattpiek
Een Wattpiek is de eenheid waarin het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt. Het geeft aan hoeveel energie een zonnesysteem per seconde opwekt bij maximale zonlichtinstraling.
 
Hoe kom ik van Wattpiek naar KiloWattuur
KiloWattuur is de eenheid waarin het gebruik en de productie van elektrische energie over een heel jaar wordt gemeten. Een paneel van 100 Wattpiek levert in een jaar ongeveer 85 kiloWattuur aan elektrische energie. Hierbij is rekening gehouden met het weer in Nederland en het verlies wat onstaat door de omzetting van gelijkstroom naar wisselstroom. Nog wel van invloed is de stand van het zonnepaneel ten opzichte van de zon.
 
 
Kan ik de stroom productie aflezen op mijn PC
Er zijn verschillende mogelijkheden om de gegevens die uw omvormer verzamelt ook zichtbaar te maken op uw PC of telefoon. Zie voor verdere informatie de pagina onze produkten.
 
 
Als de stroom uitvalt kan ik dan de stroom opgewekt door de zonnepanelen nog gebruiken
Dit is niet mogelijk, omdat de omvormer aangesloten is op de netspanning en wanneer deze uitvalt wordt de gelijkstroom, die de panelen produceren, niet meer omgezet. Uitval van de netspanning kan overigens geen kwaad niet voor de omvormer en ook niet voor de zonnepanelen.
 
 
 
 Keuze menu
 
 
 
 
 

CONTACTFORMULIER

Vul uw gegevens in en wij bellen u terug! U kunt ook direct uw vraag stellen.


'Fam. v.d. Vlist: Jullie hadden een opbrengst van 4930 KwH voorspelt. In werkelijkheid is het 6340 kwh geworden!''

LEES ALLE REFERENTIES