Vragen over Financiën

Hoe werkt het terugleveren van zonne-energie aan het elektriciteitsnet en wat is salderen
Als u zonnepanelen heeft wekt u daarmee stroom op. Een deel hiervan gebruikt u direct, doordat u elektrische apparaten aan heeft staan, terwijl de zon schijnt. Maar als de zon schijnt wekt u waarschijnlijk meer op dan u op dat moment verbruikt. Wat u niet gebruikt levert u aan het net. U mag deze energie op een ander moment weer van het net gebruiken. Dit heet salderen. Uw energiebedrijf is verplicht om tot tenminste 5000 kilowattuur salderen toe te staan. Bij sommige energiebedrijven kunt u meer dan 5000 kilowattuur salderen.
Als u meer aan het net levert dan dat u kunt salderen, krijgt u over het meerdere een terugleververgoeding. Deze vergoeding verschilt per energieleverancier en is veel lager dan het tarief dat u betaalt voor de stroom. Financieel is het aantrekkelijk om niet meer stroom te produceren dan u zelf gebruikt. Zie ook de pagina: Terugleveren en salderen stroom.
 
Hoe heeft Zo'n Goed Plan de prijs van stroom van de zonnepanelen berekend
We hebben uitgerekend hoeveel kilowattuur de zonnepanelen opbrengen in de eerste 15 jaar, rekening houdend met de garantieopbrengsten. De investering hebben we over deze opbrengst verdeeld en zo uitgerekend dat zonnestroom zelfs zonder subsidie al voordeliger is dan stroom van het elektriciteitsnet.
 
Zijn er mogelijkheden om een lening af te sluiten voor het plaatsen van zonnepanelen
Een aantal gemeenten bieden onder voorwaarden aan hun inwoners aan om gebruik te maken van de duurzaamheidslening van Stichting Volkshuisvesting Nederland.
Klik hier voor meer informatie over deze mogelijkheid.
 
Wat is energiebelasting en hoe betaal ik die
De energiebelasting is een heffing op elektriciteit en aardgas. Energiebelasting heet ook wel energieheffing. Deze belasting is ingevoerd om verbruikers te stimuleren zuinig en bewust met energie om te gaan. Energiebelasting betaalt u via uw energierekening. Uw energieleverancier draagt de belasting af aan de Belastingdienst.
Elk huishouden heeft een bepaalde hoeveelheid gas en elektriciteit minimaal nodig. Dit heet de basisbehoefte. De energiebelasting wordt daarom verminderd met een bepaald vast bedrag. De hoogte van deze belastingvermindering wordt per jaar vastgesteld. Voor meer informatie over energiebelasting kunt u contact opnemen met de BelastingTelefoon. Vragen over uw energierekening kunt u aan uw energieleverancier stellen.
 
Moet ik vooraf betalen
U betaalt 50% bij opdrachtverlening op basis van de maatwerkofferte na het huisbezoek; 40% bij levering van de materialen (is gelijk aan begin werkzaamheden) en 10% bij oplevering.
Na oplevering krijgt u een zogenaamd oplevercertificaat en een map met documentatie. 
 
Hoe is de prijs van een pakket opgebouwd
De prijs van de pakketten is opgebouwd uit de kosten voor de panelen, de omvormer, arbeidsloon en overige materialen. De gegeven prijzen zijn inclusief BTW en installatiewerk. Er is uitgegaan van een standaardsituatie. Onze adviseur komt bij u thuis kijken om eventuele afwijkingen van de standaardsituatie op te nemen en een maatwerkofferte te maken.
 
Hoe zit het met de garantie
U krijgt 25 jaar product- en opbrengstgarantie op de zonnepanelen en 10 jaar op de overige installatiecomponenten. 
 
Hoe kan ik de garanties claimen
U claimt de garanties bij de leverancier. Mocht deze niet meer bestaan, dan claimt u direct bij de fabriek. De garantie is bij een verzekeraar afgedekt, dus ook wanneer de fabriek niet meer bestaat bent u verzekerd van garantie.
 
 
 Keuze menu 
 
 
 

CONTACTFORMULIER

Vul uw gegevens in en wij bellen u terug! U kunt ook direct uw vraag stellen.


'Fam. v.d. Vlist: Jullie hadden een opbrengst van 4930 KwH voorspelt. In werkelijkheid is het 6340 kwh geworden!''

LEES ALLE REFERENTIES