Vraag en antwoord rondom de woning

Ik woon in een huurhuis of in een appartementencomplex met een VVE
Voor de plaatsing van zonnepanelen heeft u toestemming nodig van de verhuurder of de vereniging van eigenaren. Als u deze toestemming heeft kunt u inschrijven.
 
Ik woon in een monument of een beschermd stadsgezicht. Heeft dit gevolgen
Ja, neem contact op met de afdeling monumentenzorg van de gemeente om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Mogelijk heeft u een vergunning nodig.
 
Heb ik een vergunning nodig
Plaatsing van zonnepanelen is vergunningsvrij, behalve wanneer u in een monument of beschermd stadsgezicht woont. Wel is er regelgeving waar u aan deint te voldoen. Klik hier als u meer wilt weten hierover.
 
Waaraan moet mijn dak voldoen om zonnepanelen te kunnen plaatsen
U heeft een schuin dak nodig met een vrij en onbeschaduwd oppervlak, dat is gericht op het zuiden (tussen Zuid-West en Zuid-Oost) of een plat dak met een onbeschaduwd oppervlak. Het vrije dakvlak moet groot genoeg zijn. Wanneer een dak doorvoer gemaakt moet worden door beton dan zijn hier extra kosten aan verbonden.
 
Kunnen de zonnepanelen ook op een asbest dak geplaatst worden?
Asbestdaken zijn uitgesloten. Wel hebben wij in ons assortiment zogenaamde “Click panelen”. Deze kunnen in plaats van golfplaten waterdicht op het dak gelegd worden. Voor meer informatie en het bezichtigen van onze demo-modellen kunt u contact met ons opnemen.
 
Kunnen de zonnepanelen op een golfplatendak geplaats worden
Ja dit is zonder meer mogelijk. Wij hebben hiervoor een speciale methode met speciaal bevestigingsmateriaal om een zogenaamd frame te maken waarop de zonnepanelen geplaatst kunnen worden.
 
Heb ik een andere elektriciteitsmeter nodig
Dat verschilt. Zo'n Goed Plan  zal bij het bezoek aan huis kijken of uw meter geschikt is of vervangen moet worden. Als de meter vervangen moet worden gebeurt dat door Enexis. Zo'n Goed plan dient hiervoor de aanvraag in na opdrachtverstrekking.
 
Moet ik mijn opstalverzekering aanpassen
Dit kunt u het beste nakijken in uw polis en navragen bij uw verzekeraar.
 
  
 Keuze menu
 
 
 

CONTACTFORMULIER

Vul uw gegevens in en wij bellen u terug! U kunt ook direct uw vraag stellen.


'Fam. v.d. Vlist: Jullie hadden een opbrengst van 4930 KwH voorspelt. In werkelijkheid is het 6340 kwh geworden!''

LEES ALLE REFERENTIES