Vraag en antwoord Zonnepanelen

Wat zijn zonnepanelen en hoe werken ze
In zonnepanelen wordt energie uit zonlicht omgezet in elektrische energie. De panelen zijn opgebouwd uit kleine zonnecellen. De zonnepanelen produceren gelijkstroom die door de omvormer wordt omgezet in wisselstroom.
 
Kan ik zien hoeveel energie de panelen opwekken
Als u kiest voor monitoring met de PC link of de draadloze SunWatch, registreert u de totale opbrengst. Uw elektriciteitsmeter registreert hoeveel elektriciteit u aan het net teruglevert.
 
Hoe duurzaam zijn de zonnepanelenpakketten
De duurzaamheid van zonnepanelen is in de eerste plaats gelegen in de productie van duurzame energie en daarmee het voorkomen van CO2-uitstoot. Het gehele productieproces is TÜV-gecertificeerd, waarbij onder andere op kinderarbeid, internationale arbeidsnormen en milieuvervuiling wordt gecontroleerd.
 
Kan ik voldoende stroom met een pakket opwekken om zelfvoorzienend te zijn en hoeveel panelen heb ik maximaal nodig
Dat hangt af van uw elektriciteitsverbruik en uw beschikbare dakoppervlak. Een gemiddeld huishouden gebruikt ongeveer 3500 kiloWattuur per jaar. Op uw laatste jaarafrekening van het energiebedrijf kunt u aflezen hoeveel u jaarlijks ongeveer verbruikt. Met 16 panelen van 240Wp wekt u 95% van het gemiddelde huishoudelijke energieverbruik op.
Voor een snelle berekening kunt u het jaarlijks energieverbruik in kiloWattuur vermenigvuldigen met 1,1. De uitkomst is het aantal Wattpiek aan zonnepalen dat u nodig hebt om het totale energieverbruik af te dekken en de terugverdientijd zo kort mogelijk te houden.
 
Moet ik de panelen schoonmaken
De panelen regenen schoon, alleen als er ernstige vervuiling is door bijvoorbeeld vogelpoep, kan het nodig zijn om dit met een zachte spons te verwijderen.
 
Welk onderhoud aan de panelen is noodzakelijk
Zonnepanelen vragen nauwelijks onderhoud. De toplaag is zelfreinigend. Het is voldoende om eens per jaar te (laten) controleren of alle onderdelen goed werken, en of de panelen nog goed vast zitten. De panelen regenen schoon, alleen bij ernstige vervuiling van bijvoorbeeld zware industrie of een drukke snelweg moet u ze jaarlijks reinigen. De omvormer moet waarschijnlijk een keer tijdens de levensduur van de panelen vervangen worden.
 
 
 Volgende pagina
 
 
 
 
 Keuze menu 
 
 
 

CONTACTFORMULIER

Vul uw gegevens in en wij bellen u terug! U kunt ook direct uw vraag stellen.


'Fam. v.d. Vlist: Jullie hadden een opbrengst van 4930 KwH voorspelt. In werkelijkheid is het 6340 kwh geworden!''

LEES ALLE REFERENTIES